яка ж багата рідна мова автор

Яка ж багата рідна мова!

Увесь чарівний світ у ній!

Вона барвиста і чудова, І нищити її не смій! Вона про все тобі розкаже, Чарівних слів тебе навчить, Усе розкриє і покаже, Як правильно у світі жить. В ній стільки слів, що й не збагнути!. І розмовляти так старайся, Щоб всім її хотілось вчить. Вона ж у нас така багата, Така чарівна, як весна!

І нею можна все сказати, І найрідніша нам вона. 1. 2. 3. 4. 5. Вірш про рідну мову, любов, віршик «Люби свою мову» © Красоткіна Надія Григорівна Люби свою мову. Вона барвиста і чудова І кривдити її не смій!

Вона про все тобі розкаже, Чарівних слів тебе навчить, Усе розкриє і покаже, Як правильно у світі жить. В ній стільки слів, що й не збагнути! І приказок, і порівнянь. А мову знаючи здобути Ти можеш просто безліч знань!

Тож мову вчи і прислухайся До того, як вона звучить. І розмовляти так старайся, Щоб всім її хотілось вчить! Вона ж у нас така багата, Така чарівна, як весна!

І нею можна все сказати. І найрідніша нам вона! Колискова Материнська ніжна мово! Мово сили й простоти, — Гей, яка ж прекрасна Ти! Перше слово — крик любови, Сміх і радість немовляти — Неповторне слово «М а т и» — Про життя найперше слово. Друге слово — гімн величний, Грім звитяг і клекіт орлій, — Звук «В і т ч и з н и» неповторний І простий, і предковічний Юлія КОСИНСЬКА РІДНА МОВА. Велична, щедра і прекрасна мова, Прозора й чиста, як гірська вода, — То України мова барвінкова, — Така багата й вічно молода. Вона, як ніжна пісня колискова, Заходить в серце й душу з ранніх літ, Ця мова, наче пташка світанкова, Що гордо лине в свій стрімкий політ. Надія КРАСОТКІНА. Щоб багатшу мову мати, Треба слово добирати. Величезний слів запас Буде в кожного із нас. Яка багата, наша рідна мова, є безліч гарних, ніжних, слів, прекрасна, мелодійна та чудова, лунає, наче солов'їний спів. Багатий той, хто нею володіє, і статок цей, ніхто не забере, нею громада думає,говоре, мріє, а пісня українська, за душу бере. І де б не був ти, не цурайся мови, життя закинуть може, будь куди, ти пам'ятай пісні, вірші та колискові, і мова рідна буде мов ковток води. адреса: www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=732686 Рубрика: Присвячення дата надходження 10.05.2017 автор: Євген Кор. Нашу рідну мову можна почути в Канаді та Великобританії, Мексиці та Німеччині, Аргентині та Венесуелі, Парагваї та Греції – загалом близько в сорока країнах світу. Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, свою мову, волю і гарне життя у своїй країні. Без мови ми – ніхто, а маючи свою мову – ми нація, горда і незалежна. Друга частина лінійки була не менш приємною. Гімназисти радо вітали свою команду-переможницю юних футболістів, яка цими вихідними взяла участь у турнірі з міні-футболу серед учнів 6-8 класів шкіл міста Сватове і виборола почесне І місце. Мова – така ж давня, як і свідомість, писав Карл Маркс, підкреслюючи цим органічну єдність свідомості людини й її мови. Вона, як і "безпосередня дійсність думки", як висловився Маркс, є воднораз і великим засобом спілкування людей, бо "виступає в цій функцїї для кожної людини тільки тому, що існує для інших". Подібно до того, як мова кожної людини має індивідуальні риси – з багатою чи бідною лексикою, з уподобаними словами й зворотами, з простою чи складною будовою речення, так і мова цілого народу має свої виразні, тільки їй притаманні властивості, що позначаються не лише. Вона барвиста і чудова І кривдити її не смій!

І приказок, і порівнянь. А мову знаючи, здобути Ти можеш просто безліч знань!

Панас Мирний Рідна мова. Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давне життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування. Навчаючись з малих літ балакати, ми разом з тими словами, що доводиться їх запам'ятати, набуваємо і розуміння того, що ті слова визначають,- чи назву якої речі, чи думку про що-небудь. Тобто - ми разом з словами набираємося і розуму, набуваємо чужих думок, навчаємося самі думати і ті думки викладати словами. Наші діти у свою чергу додають до здобутого від нас скар. Рідна мова. (1937). Багряний Іван Павлович Перше слово — крик любови, Сміх і радість немовляти — Неповторне слово “М а т и” — Про життя найперше слово… Друге слово — гімн величний, Грім звитяг і клекіт орлій, — Звук “В і т ч и з н и” неповторний І простий, і предковічний… Ну, а третє слово — “М и л а” — Буря крози, пісня рвійна І така, як пах любистку, І така, як мрійка мрійна… Перейшов усі світи я — Є прекрасних мов багато, Але п е р ш о ю, як Мати, Серед мов одна лиш ти є. Ти велична і проста. Ти стара і вічно нова. Ти могутня, р і д н а м о в о Мово — пісня колискова. Мова — матері ус. Яка ж багата рідна мова… Словесність — початок усіх наук. Вона джерело, звідки по¬чинається струмок, який ширшає, набирає сили і розливається мо¬гутньою рікою. Адже, слово до слова — зложиться мова!. І саме до дня української писемності та мови, бібліотекарі Центральної районної бібліотеки Любов Маслова та Вікторія Пітілкіна завітали до загально-освітньої школи №3, з філологічною грою «Мовний всезнайко». У грі приймали участь Дев’ятий та десятий класи, які поділили на команди «Грамотійки» та «Мовні каскадери». Склад журі очолювали : Папуча Валентина Миколаівна, вчитель української мови та літ. Вірші про рідну мову. РІДНА МОВА Мова кожного народу Неповторна і — своя; В ній гримлять громи в негоду, В тиші — трелі солов'я. На своїй природній мові І потоки гомонять; Зелен-клени у діброві По-кленовому шумлять. Солов'їну, барвінкову, Колосисту — на віки — Українську рідну мову В дар мені дали батьки. Берегти її, плекати Буду всюди й повсякчас,— Бо ж єдина — так, як мати,— Мова в кожного із нас! Л. Забашта. НАЙДЗВІНКІШЕ СЛОВО Наче з поля чи з лугівки, У розповні літа Чую голос перепілки З чебреців чи жита. То говорить поле хлібне, Луг, трава щовкова… Найдзвінкіше слово рідне, Най. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу. 2-й учень. Земля українська стародавня, така ж давня і наша мова. Учені довели, що вік нашої мови — 7 тисяч років. З покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула Пропонуємо вашій увазі поетичні перлини про мову Ти містиш просто безліч знань!

1. Рідна мова. Рідною мовою належить уважати мову своєї нації, мову предків, яка пов'язує людину з її народом, з поперед – німи поколіннями, їх духовними надбаннями. «До основних кваліфікаційних якостей громадянина входить активне володіння рідною мовою» (У.Аммон). Нормальним є, коли рідну мову діти засвоюють від батьків. Однак специфічні умови існування нашого народу і породжувані ними фактори страху і холуйства часто руйнують цей природний у цивілізованому суспільстві процес, а тому в історії України звичні випадки, коли до рідної мови значна частина українців повертається лише у зрілом. Рідна мова. Микито, рiдний брате!. будь ласкав, напиши до мене так, як я до тебе пишу… Нехай же я хоч через папiр почую рiдне слово…. 1. Рiдною мовою належить уважати мову своєї нацiї, мову предкiв, яка пов’язує людину з її народом, з попереднiми поколiннями, їхніми духовними надбаннями. “До основних квалiфiкацiйних якостей громадянина входить активне володiння рiдною мовою” (У. Аммон). 2. Нормальним є, коли рiдну мову дiти засвоюють вiд батькiв. РІДНА МОВА Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, А лиш камінь має. Як ту мову нам забути, Котрою учила Нас всіх ненька говорити, Ненька наша мила. У тій мові нам співали, Нам казки казали, У тій мові нам минувшість Нашу відкривали. От тому плекайте, діти, Рідну свою мову, Вчіться складно говорити Своїм рідним словом Воробкевич. РІДНА МОВА Як то гарно, любі діти, У вікно вам виглядати!

В ньому все: тополі, квіти, Сонце й поле біля хати. На оте вікно ранкове, Що голівки ваші гріє, Схожа наша рідна мова – Цілий чвіт вона відкриє! Бережіть її малята, Бо вона – ві. Писав Мова драматичні і прозові твори та поезії. Вперше він виступив зі своїми поезіями 1861 року в журналі «Основа», друкував твори переважно під псевдонімом Василь Лиманський. Провідною у творчості Василя Мови була козацька тема, яку він висвітлював під своїм специфічним кутом зору. Наслідуючи П. Кулішу, поет вбачав у козаччині радше руйнівну, аніж державотворчу силу. Все це й знайшло відбиток у його творах У такий спосіб автор намагається протиставити трудовий народ і привілейоване щодо нього козацтво Це і представники багатої старшини Пилип Загреба й Трифил Жмир, і. Рідна мова в рідній школі!Що бринить нам чарівніш?Що нам ближче, і миліш,І дорожче в час недолі?!Рідна мова!

рідна мова!. Вона барвиста і чудова І кривдити її не смій!

sikringbp и 8 других пользователей посчитали ответ полезным!

Спасибо 7. 5,0. (1 оценка).


яка ж багата рідна мова автор

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз французька мова 8 клас чумак кривошеєва 2016 відповіді

відповіді до практикума ющука

відповіді до підручника з біології 9 клас шаламов