мова українська рідна солов'їна

Наша мова солов’їна. Мета. Формувати розуміння того, що українська мова — наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови. Ознайомити дітей з українськими обрядами і звичаями. Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою. Обладнання. Вишивані рушники, хліб, калина, малюнки герба, прапора України, портрет Т. Г. Шевченка, плакати «Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема», «Пісн. Солов’їна мова – мова птахів. Мовою птахів в езотеричній традиції називали ангельську мову, яка не лише красива, а й несе божественний сенс. Слово (солово) – це первинна, осьова, центральна, сонячна мова, яка несе божественний сенс (ангельська "мова птахів", ангели – вісники, носії сенсу). Слов’яни-солов’яни – люди, що володіють соловом, тобто священною мовою. Усі, що нею не володіють, називаються "німцями" (німими). Соловей – символ краси Сенсара – ангельської "мови птахів" Українська мова – солов’їний спів Українська мова – солов'їний спів Моя рідна мово! Красо моя! Як мелодійно та лагідно ти звучиш, як трепетно торкаєшся найтонших струн нашого серця. Рідна мова - солов'їна. Информация о материале. Автор: Ельмаз Аблякімова, 8 клас -. Сонячна Долина, АР Крим Мудрість віків, народу передається через рідну мову. Українська мова — одна з таких мов, що зберігає не лише мудрість віків, але й розвивається далі завдяки своїм письменникам, поетам, науковцям. Мова дозволяє народові бути народом. Українська мова визначає, що є український народ. Бо не стане мови — не стане й народу. Тому наше завдання зберігати мову, передавати її нащадкам. Українська мова частіше стала використовуватися в побутовому спілкуванні, її частіше можна почути в магазинах,транспортi.Приємно, що люди з повагою ставляться: хто як до рідної мови, а дехто як до державної. Наша мова солов’їна. Мета. Формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови. Ознайомити дітей з українськими обрядами і звичаями. Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою. Обладнання Читець 2. Наша мова солов'їна. Солов'ї розливаються ніжно. У зеленім веснянім гаю, Син до матері каже: — Ця пісня Рідна мова завжди солов'їна, Зігріває людей все життя. Наша мова живе й буде жити Наша мова солов’їна. Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. Однак найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова - його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття Дорожи українською мовою, Рідна мова - основа життя. Хіба мати бува примусовою?

Непутящим бува дитя!

Дмитро Білоус. Мова М.Лотоцький. Не говори: в нас мова солов'їна, Бо мова вище, ніж пташиний спів. В її скарбниці— доля України, Глибинна таємниця правіків. Вона нуртує джерелом. Жителі країни Української Мови запрошують дітей до себе погостювати, посилають в подарунок мовну скриньку, яка відчиниться тоді, коли діти, здійснивши подорож до Мовної країни, дізнаються про таємниці мови. Ранкова гімнастика. (тематична з елементами психогімнастики). Мета: підвищити психофізичну активність, настрій Вихователь організовує дітей, читає вірш О.Олеся «Рідна мова». - Наша українська мова чудова, співуча, мелодійна. Цією мовою думали, творили, писали наші видатні українські письменники і поети. Вихователь знайомить дітей з портретами Лесі Українки і Івана Франка. В.Кленц «Наша мова солов′їна». Солов’їною мовою цілий світ зачаровую Солов’їною мовою я життя розфарбовую Солов’їними звуками наповнюю простір Словом- образом-думкою вимальовую розмір. Солов’їною мовою я себе розмальовую Солов’їною мовою, як нічим іншим І розкриється серце і в небо здійметься І мелодія лине співом-ласкаво-ніжним….Тарнавська «Солов′їна мова». А теперь по сути об украинском языке Теперь по поводу "солов′їної української мови". "Украинцы" изначально смешанный народ. Мова наша солов’їна. Мета. Формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою. Обладнання. Вишивані рушники, хліб, калина, малюнки герба, прапора України, портрет Т. Г. Шевченка, плакати «Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема», «Пісня - душа народу», «Кажуть, дитино, що мова наша - соло. Виховна година на тему: «Солов’їна, барвінкова, українська рідна мова». Мета: поглибити знання учнів про свою державну мову; ознайомити школярів із поняттями «мова» і «слово»; виховати глибоку повагу і пошану до духовного скарбу нації – мови. Обладнання: урочисто прибрана сцена Сьогодні 21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято української мови – одне із найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ. Ведуча. І саме сьогодні ми зможемо перевірити, як добре ви знаєте державну українську мову у дуже цікавій грі, як «Поле чудес». Найдорожча, добра, власна, солов’їна, барвінкова – українська мова!

– линули численні епітети, слова-зізнання в любові до рідної мови з вуст ведучих. До них приєднувалися юні солісти, висловлюючи в піснях любов до мови, адже вона починається саме з пісні. В ній світ добра, краси і віри в магічну силу слова. Українська мова належить до високорозвинених мов світу, нею розмовляють близько 45 млн. людей Історію, географію, літературну мову України вивчають у 28 коледжах та університетах США. У штаті Парана (Південна Америка) діє навіть університет, де викладають українську мову, літературу та історію. А у Парагваї деякі місцевості мають суто українську назву: Україна, Нова Волинь, Тарасівка. Сходини рою. Тема: Українська мова – мова моя солов’їна Мета: І проба «ПІЗНАЙ І ПОЛЮБИ УКРАЇНУ» плекання мови. Старатися говорити українською мовою, особливо під час пластових занять. Вік: 6-8 років Тривалість: 1:30 хв. Виряд: папір, ножиці, текст пісні. ХІД ЗАНЯТТЯ. 1. Відкриття сходин: (10 хв.) Молитва, пісня новаків і новачок, новацький привіт «Готуйсь», ройовий обряд. 2.Розповідь: (10 хв.) Ця барвиста мова лунала у колискових піснях мого дитинства.


мова українська рідна солов'їна

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз французька мова 8 клас чумак кривошеєва 2016 відповіді

відповіді до практикума ющука

відповіді до підручника з біології 9 клас шаламов